Att komma hem

Nu känns det att det börjar lossa. Jag har installerat en ordentlig nätförbindelse här hemma (helt själv utan hjälp), bett att Husis ska skicka en tidning imorgon, och köpt ingredienser till avokadopasta. Livet kan återgå till det normala. Visst har jag haft det bra när jag kunnat bo hos min mamma, när stambytet följt tidtabellerna och felen inte varit enormt stora, det har gått i princip bra. Men mina egna tidtabeller har inte hållit alls den här hösten, hela tiden har jag haft mera att göra än jag tänkt mig. Och där någonstans när jag målade väggar kändes den här lägenheten bara som en enda oändlig arbetsplats och inte alls som ett hem. Så det känns underbart att komma hem, och verkligen känna att det är ett hem.

Nu måste jag på någon vänster somna snabbt, ska tisdagsnacka imorgon kl 7.40, radio Vega i huvudstadsregionen som vanligt!
26.11.2012 kl. 22:48

Mitt 70-talskök

Min köksplan gick tydligen ut på att återskapa köket vi hade i Gäddvik på 70-talet. #pekkapakor

Det här är lite spooky. Jag packade upp böcker idag, och började kolla i mitt livs första fotoalbum. Och plötsligt slog det mig att jag försökt återskapa det kök vi hade i Gäddvik på 70-talet. Jag har inga tydliga minnen av det köket för vi flyttade bort när jag var 6, minns bara att det var ett gult i-kök och Katri Helena sjöng på radion och det var jätteroligt att baka pepparkakor.

Jag var lite originell och valde gröna kakel, men gul vägg, trädörrar, vit ugn…

Visserligen har jag gröna kakel, men väggen ovanför målade jag gul. Tycker det är mysigt med klassiska kakel och trädörrar på skåpen och vitvaror som får synas. Nu vet jag varför.
25.11.2012 kl. 17:27

Tillbaka i Tölö

Nu har jag fått de sista elinstallationerna gjorda i köket, och kan så där riktigt på riktigt börja flytta in. Spisen fungerar, kylskåpet har jag putsat rent från diverse främmande livssformer och det enda som saknas är lister och krokar och en bit linoleum som redan har beställts.

Sköna färger.

Härligt att se hur mina tekoppar matchar de nya kaklen. Färger kan jag.

Mikron passar!

Jag var mycket, barnsligt lycklig över att mikron rymdes in i mikroskåpet. Den var nerpackad när jag beställde köket så jag hade ingen aning om måtten.

Med Nora som sällskap blir allting bra. #städa #ingentv #mokkula

Nora Ephron har hållit mig sällskap det senaste dygnet. Hon är fin. Fast jag fick någotslags skrämmande sug efter att få se rörliga bilder i går kväll, tv-beroende som jag är. Jag övernattade i Tölö eftersom jag måste öppna för elektrikern klockan 8.

Nån har rivit ett ljusrött badrum. #nofilter

Igår beundrade jag några ljusröda kakel på gården. Nu måste jag fixa det där med datorer och nätuppkoppling, försökte desperat blogga från minilaptop med mokkula igår kväll och den ba' computer says no.
22.11.2012 kl. 20:34

Nirvana förstörde mig för konserter

nirvana vatten

Kurt Cobain på Ruisrock. Säkerhetsvakterna sprutade vatten över publiken.

Under veckoslutet surfade jag runt och letade bilder från Nirvanas konsert på Ruisrock 1992, men vad jag hittade istället var... hela konserten. Uppladdad på you tube i våras. Helt absurt.

Nirvana på Ruisrock förstörde alla konserter i framtiden för mig. På riktigt, ingenting går att jämföra. Ser jag en snygg ljusshow tycker jag det är pompöst och onödigt för Nirvana klarade sig utan. Alla säkerhetsstängsel de har nuförtiden får mig att skaka på huvudet. Är sångaren pigg och nykter så minns jag bara hur Kurt Cobain drog världens bästa gig alldeles tydligt nedsövd av någonting.


Eller så fantiserade jag bara det sista. Precis som jag trodde de söndrade instrumenten i slutet, men nu ser jag på bandet att de bara lite kastar omkring dem utan att ngt händer, lite show bara.

Så här när jag ser på det efteråt skäms jag över min 16-åriga dumdristighet. Jag tyckte min kompis var mesig när hon valde att gå längre bak och lämnade mig ensam där framme i damm-molnet. Nu fattar jag att det var på riktigt farligt med 20 000 pers som rusade mot scenen, hittade det här klippet under mitt surfande.

Började fundera på den här längtan efter äkthet, varför letar vi efter något äkta i musik, en konsert, en show? Det är ändå bara show. Men något äkta fanns det här. Det var äkta bra. Det var helt svinbra. Youtube-klippet är förstås raspigt och inte alls så bra som att verkligen vara där, men jag är lättad av att höra att musiken verkligen var riktigt bra.
20.11.2012 kl. 23:01

Projekt dator

Jag är riktigt urusel på att köpa teknik. Har fortfarande inte beställt det där kylskåpet, har ingen ordentlig jobbdator, inget nät hemma och funderar allvarligt på att bli en sån där cool mänska som inte äger tv för vem orkar köpa tv nuförtiden när de har så mycket egenskaper.

För att få fart på mig själv ska jag i det här inlägget göra en lista på vad jag måste beakta när jag köper en ny laptop. För en ordentlig jobbdator måste jag ha, annars händer ingenting.

All hjälp uppskattas.

  • hårdminne vad heter det, hur mycket
  • operativsystem
  • arbetsminne
  • hur stor skärm
  • vikt
  • vad det finns för såndända hål dit man sätter minnesstickor och krafs
  • akku
  • annat??

Sen en bild på ett par  vackra skor som jag får köpa när jag tagit mig upp ur den värsta tekniksvackan. Minna Parikka, vad du kan!
20.11.2012 kl. 17:40

Att äntligen få städa

Det börjar ta sig! Förra veckan fick jag de sista målningsjobben gjorda, och kunde börja städa. Mina föräldrar har hjälpt mig med att ta bort alla äckliga golvplast, och med att flytta möblerna tillbaka till hallen.  Härligt.

dagens remppa lampdagens remppa hallMitt golv! Mitt!
20.11.2012 kl. 12:41

Datorplaner

Annars börjar det här med att köpa en ny laptop bli akut. Min jobbdator for sönder på sommaren, och jag hann inte göra något annat än att säga meh, och lämna den på hyllan. Min bordsdator har utvecklat en personlighet, aldrig en bra sak i en dator. Dessutom använder jag en liten vit urgammal laptop som kör på linux och saknar alla bildprogram jag behöver. Inte särskilt pålitlig den heller.

Om det blir väldigt tyst på bloggen vet ni vad som hänt. Alla datorer i min närhet har ramlat sönder av sin egen excentritet.
19.11.2012 kl. 10:45

Mera planer för tamburen

planerar skåp

Har för en gångs skull haft ett ledigt veckoslut, så där ordentligt ledigt att det varken varit jobb eller stora släktfester eller annat viktigt program som kräver uppryckning. Är så utvilad att jag äntligen, äntligen kom mig för att börja fundera på vad jag behöver för hyllor i tamburskåpet.

I den här versionen har jag två utdragbara korgar för mössor och vantar på lämplig höjd. Annars vet jag inte, ska jag ha plats för att hänga kavajer? Funkar höjderna?
19.11.2012 kl. 10:18

Grå skåp

dagens skap

Någon dag kanske det ser ut så här när jag fotar outfits. Jag var på Puustelli idag och kollade in tamburskåp.

skap gra

Frågade offert på ett skåp som skulle ha matta grå sidor, blanka grå dörrar högst upp och så spegelskjutdörrar nere.

Blänker fint i tamburen!

Jag tänkte grått och spegel skulle gå ihop med mina silverträd, som jag målat på andra sidan rummet. Väggarna har jag just målat grädddvita, så ett vitt skåp skulle vara lite skumt. Två vita som inte matchar - yuk.

Vad tror ni?
15.11.2012 kl. 21:46

Henrika Lax glada rum

Henrika2

Jag var på vernissage igår, Henrika Lax ställer ut på galleri Johan S. på Stora Roberstgatan. Temat för utställningen är interiörer, inspirerat av huset på Åland hon renoverat i flera år och nu ska flytta till på heltid. Jag blev glad av alla färger, riktigt mycket färg behövs i rusket.  Här ett par bilder för att gläda er också!

Henrika3
15.11.2012 kl. 16:18

Dagens improviserade outfit

dagens fidel 141112

Har rusat hit och dit i kväll, detta fantastiska foto är taget på Folkhälsan där mitt hus hade bolagsstämma ikväll.

Dagens outfit kom till halft i misstag när jag blev så svettig av att fixa hemma hos mig att jag behövde byta klänning.  Jag har aldrig tidigare tänkt på att kombinera min ylletunika med den här röda klänningen, men de är ju roliga tillsammans. Båda har jag fyndat second hand.

Och så hade jag de  knähöga stövlarna jag köpte på Teneriffa förra hösten för det är så eländigt kallt.
14.11.2012 kl. 21:37

Väggen

Min vägg är fixad. LYCKAN!

Jaaa, har fått väggen fixad i vardagsrummet! Och paff tagna bort från köksgolvet, så nu kan jag planera för nästa fas som heter flytta in.

Det stora problemet just nu är - re-tupare före eller efter jul??
14.11.2012 kl. 12:02

Firande gånger tre

Jag har under veckoslutet firat min mammas födelsedag och farsdag, och ska idag köpa födelsedagspresent till min bror. Så mycket fester, så litet tid.

Mammas kaka. Kaka!
Planerar mammas födelsedagsmeny
Hemmaritat kort. Är fem år gammal.
12.11.2012 kl. 12:07

Sanningen om pizzan

Peter Loewe har samma pizzasmak som jag. Potatispizza med rosmarin är gudomligt! Åh, nu vill jag till Italien.

Från Hbl lördagen 3.11. Jag säger amen. Potatispizza med rosmarin är det godaste som finns!
09.11.2012 kl. 20:59

STKPå onsdagen gjorde jag ett tappert försök att gå ut och ha roligt med Nålen som jag poserar med här. Blev en kort kväll eftersom jag ville få skjuts hem med mamma som var på teater, så såg aldrig Markus Krunegård.

Limousine shoes. #stk
Träffade i alla fall ett par bekanta och fick lufta lite roligare accessoarer. Skorna har mera platform än jag egentligen klarar, måste sälja dem i ngt skede. Men så här en kort konsertkväll gick de an.

Nästa vecka ska jag ta tummen ur munnen och sätta fart på de sista remppaproblemen så jag kan flytta hem. Espoo makes Helena a dull girl.
09.11.2012 kl. 20:46