September i min bulletjournal

Untitled

 

Så här ser september ut i min nya bullet journal! Fick en video gjord på den nya bujon, så nu kan jag börja använda den.

Har igen gjort framtsteg med videomakandet - denna gång tog jag fram ett stativ och filmade anteckningsboken uppifrån. Kolla videon om du vill se hurdan veckovy jag gjort för de sista veckorna i augusti!

 

Den finlandssvenska bujogruppen

 

Fager Dam på instagram
Publicerad 22.08.2017 kl. 10:26

Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?


Hjälp. Måste införa shopstop på alla slags pennor och pappersprodukter. Har nu tre riktigt fina prickade böcker att välja mellan för i höst. Mer om hur jag tänker kring dem i videon!

Med i videon finns en Nuuna i storlek S, med 175 sidor. En Clairefontaine i storlek A5 med 184 sidor och en Leuchtturm i A5 med 240 sidor. Kommentera gärna vilken som du tycker är finast!

(Om jag ser bekymrad ut i videon är det för att jag filmade den när jag just höll på att bli sjuk. Tänkte hela lördagen optimistiskt att huvudvärk och lite ont i halsen, inte är det någo. Seeeen blev det riktigt rejäl flunssa. Hej och hå.)

Publicerad 03.08.2017 kl. 18:36

Juni i min bulletjournal

Untitled

Jag börjar på en ny bulletjournal i juni, och den här anteckningsboken har jag faktiskt trixat med! Jag har limmat in fickor, ett tygbokmärke och en pen loop.

Boken av Chronicle Books har färdiga bilder på sidorna, den är väldigt barnslig men perfekt storlek. Efter mitt pimpande har den alla egenskaper en bra anteckningsbok behöver.

Mer kan ni se i videon - och i bilderna undertill, där ser ni lite sånt som inte framkommer i videon.

 

 

Untitled

 

Jag utvecklar hela tiden nya egna tecken - nu kanske de börjar bli lite väl många. Få se vilka jag orkar använda.

 

Untitled

 

Ett kuvert, dubbelsidig tejp, washitejp och voila - en ficka! Obs man måste lämna lite utrymme för fickan att öppna sig.

 

Untitled

 

Jag doppade ett band i lim och klämde in den under omslaget, så nu har jag ett bokmärke!

 

Untitled

 

Har kommit lite vidare med min veckoplanering sedan jag filmade videon. Synd att stämpelbläcket skulle gå igenom pappret så hemskt, måste hitta ett bättre bläck nånstans för stämplarna är ljuvliga.

 

Untitled

 

Här går det an att planera för slutet av året! De små kalenderbitarna är från Ratata-kalendern 2016, det fanns en sida med hela 2017 som jag klippte ut och limmade in i min framtidsöversikt.

Publicerad 27.05.2017 kl. 10:03

Vlogg: genomgång av min första bulletjournal

 

Nu har jag avslutat min första bulletjournal och firar med att vlogga om den!

Min första bulletjournal innehåller allting, jag har testat alla idéer jag sett på pinterest och youtube! Det blev lite för mycket av allt.

Faktiskt har jag tänkt att det som är i mitten av min första bujo - karriärplaneringen - kunde få en helt egen anteckningsbok. För det är sånt jag inte egentligen gör on the go så att säga.

Min nuvarande bulletjournal, som också skymtar i videon, funkar mycket bättre. Där finns inget onödigt, och jag hittar snabbt all info jag behöver dagligen.

Nåja, kolla videon för mera funderingar kring första bujon!

Publicerad 05.05.2017 kl. 21:25

Bokvlogg: Siri von Essen och Proust

17012015<

 

Något av det bästa jag läst under den senaste tiden är "Siri" av Lena Einhorn. En historisk roman om Siri von Essen som lämnade livet som gift adelsdam för att bli skådespelerska och hade ett stormigt äktenskap med Strindberg.  Efter det måste jag sätta igång med "Stjärnor utan svindel" för är det inte lite samma story, men i 90-talets Stockholm och med kärlek kvinnor emellan? Men mer i själv vloggen:

 

Publicerad 17.01.2015 kl. 11:48

Momo Collins, radio om bokvlogg och en tyst minut

100115


Två tips så här till veckoslutet: jag åt middag igår på Sandro i Eira och smakade på drinken Momo Collins. En rosa drink med ingefära och kardemumma, underbar, söt och fräsch och på ngt sätt snäll.

Maten var också god på Sandro och det var proppfullt, lönar sig säkert att boka bord!

Mitt andra tips är att lyssna på Bokmagasinet som kommer i radio Vega på söndag kl. 16.20 för att höra mig prata om min bokvideoblogg. Tydligen är "booktubes" ett fenomen ute i världen. Jag hade ingen aning om det, började bara med bokvloggen för att jag ville videoblogga men inte visste vad det skulle handla om. Här går det att läsa en artikel om bokvloggar och höra min intervju.

Annars då? Jag har suttit och webbat lokala nyheter i dagarna tre. Igår hade vi en tyst minut för offren vid Charlie Hebdo på jobbet, det tyckte jag var bra, känns så märkligt att sitta där och gå på om automatmetro och skridskobanor när det samtidigt händer hemska saker i Paris.

Publicerad 10.01.2015 kl. 12:00

Jong och Lång i bokvloggen

181214


Den här gången har jag läst "Rädda livet!" av Erica Jong och "Den stora historien" av Fredrik Lång, och så har jag börjat på en reportagebok om Irak av Åsne Seierstad.

Erika Jong gav mig goda råd, precis som huvudpersonen i boken har jag haft svårt att ta mig i kragen och sluta vara så översnäll.

Fredrik Lång roar mig med sin mindre snälla beskrivning av den finlandssvenska kultur- och mediavärlden.

Och så ska det handla om orgier och chokladbrun mocka.
 

Publicerad 18.12.2014 kl. 11:31

Det mest förbjudna och Min kamp i bokvloggen

Det mest förbjudna

 

Äntligen ett nytt avsnitt av bokvloggen! Jag bekänner en egen synd (förlåt bibban, ska hämta boken nu), jämför fördelarna med varma sockor och one night stands och säger vad jag tycker om längden på Knausgårds jätteverk. Enjoy!

 

Publicerad 04.11.2014 kl. 15:27

Videoblogg om Murakami och en bättre journalist

 

Här kommer en bokvlogg igen! Idag talar jag om "Så blir du en bättre journalist" av Augustin Erba, "Den färglöse herr Tazaki" av Haruki Murakami och så får "Elsas hemlighet" av Sofi Fahrman också synas en bit. Titta här om du vill veta vad mina imaginära gymnasievänner heter och hur du ska skapa en bra intervjusituation. 

 

Publicerad 11.06.2014 kl. 21:23

Bokblogg: Wallraff, Dr Romand och Elsas värld


Första gången på länge som jag känner mig fräsch och fiffig nog att göra bokvlogg, så jag kör på med tre böcker. Jag börjar med "Rapport från vår sköna nya värld" av Günther Wallraff som skrivit om att jobba som telefonförsäljare. Sedan talar jag om Doktor Romand av Emmanuel Carrère, ett reportage om en riktigt enorm livslögn. Och till slut pratar jag lite om Elsas värld av Sofi Fahrman, som jag läser just nu.

 

Publicerad 28.05.2014 kl. 13:00

Absolut noll

 

Avsnitt två av bok-vloggen, kan man säga så? En roman som utspelar sig bland homosexuella i St:Petersburg, mycket välskriven och spännande. Blev förvånad då jag läste om författaren, kolla klippet så berättar jag mera.

 

Publicerad 16.03.2014 kl. 18:08

Kopparbergsvägen 20

Publicerad 13.02.2014 kl. 15:42

Nattmetro

 

Jag har varit på en massa roliga fester den här veckan, men eftersom jag nuförtiden mest fotar och filmar när jag har tråkigt får ni en film om hur jag åkte nattmetro igår. Insåg någonstans vid Igelkottsvägen när ett rockbänd steg på att det här kanske var en liiiite farlig ide. Vet ju aldrig när någon fylledåre får spader. Men jag överlevde.

Publicerad 01.12.2013 kl. 22:24

Ratatas kalender

 

Ratata har igen gjort en jättesnygg kalender, jag fick mitt ex på posten för ett tag sen. I år finns det en bild som jag har ritat i kalendern. Men vill ni se hurdan min teckning är måste ni klicka på videon här. Jaaa, jag har kommit igång med att videoblogga! Idag ordnades det ett bloggevent i Kiseleff där ratataristerna sålde kalendrar, jag passade på att fråga av Karin  en sak jag alltid velat veta om henne.

Publicerad 21.11.2013 kl. 21:45