Plikt och lycka

Fascinerades igen av att Jenny skrev om en rusig lyckokänsla när hon tecknar. När skulle jag ha kännt så? När skulle teckningar ha varit något annat än en plikt för mig? Jag har så svårt att komma ihåg. Det var så självklart då. I skolan. Jag var bra på att rita. Punkt. Slut. Allting annat var jag halvbra på, utom jumppa där jag var så usel att det var komiskt. Mycket underhållande.

Det var så självklart. Att jag skulle jobba med bild, i någon form. Att jag alldeles säkert skulle vara bra på allt som hade med bild att göra. Det var onödigt att ens tänka på något annat.

Samtidigt hade jag hemliga drömmar om att förlora mig någonstans i en dammig korridor på universitetet, ha basker och en svart polotröja, skriva dikter som avslöjade hela världen, suga på en penna eller röka med yviga gester som folk gör i franska filmer.

Och idag? Jag står fortfarande där och vacklar. Gör med jämna mellanrum försök att starta någotslags karriär som illustratör. Vilket inte alls är orealistiskt. I teorin.

En rusig lyckokänsla. Jag kan inte ens tänka mig det. Satte mig ner här en kväll med mina nya japanska tuscher, och blev vansinnigt uttråkad av att rita bilden ovan, som jag sedan totalförstört med två olika bildappar på telefonen. Vilket ger mig en liten lyckokänsla, jag punkterar jolmigheten med mina filter.

Och tänker - jag måste rita på ett helt annat sätt i framtiden. Göra något fult. Eller snuskigt. Eller hemskt. Eller på riktigt personligt.

Vackra bilder gör mig trött. Att jag alltid ska tänka i vad som är rätt och fint. Plikten att vara bra. Och fin och snäll och trevlig. Bubblan av jolmig jo jag är så mysig. Mys pys. Den bubblan vill jag spräcka.

08.04.2013 kl. 20:39

Miu miu miu miu!

miumiu fw 2013 litn
08.03.2013 kl. 18:05

Drömmer om glänsande silversandaler

silversandaler
01.03.2013 kl. 21:47

Prada hösten 2013

prada höst 13 litn
22.02.2013 kl. 12:46

Sött som citron

lous vuitton spring 2013

 

Vårmode! Vem vill inte ha det! Fräschast i år är absolut Lous Vuittons gula och vita rutor i 60tals-stuk. Mycket fräscht och syrligt, som en riktigt god citronsorbet.

15.02.2013 kl. 18:56

Minna Parikka platformar våren

parikka ss13 snygg
08.02.2013 kl. 16:40

Läckert på modeveckan: Minju Kim

Minju kim 3

Roligast hittills på Stockholms modevecka är Minju Kim som vunnit H&M Design Award. Jag hoppas på att få se valda delar av accessoarerna i H&M i höst. Och kanske någon av de stora fluffiga jackorna i karamellfärger. Läckert! Läs mer om kollektionen hos Agnes B. och H&M.
31.01.2013 kl. 21:15

Fredagsfashion: Marimekkos glassfärger

mari ff 2

Jag var inne på Marimekko idag och petade på nyaste vårmodet. Jag fastnade för klänningen Suklaajätski, och scarfen Matilda i laxrosa. Det hör ett bälte till klänningen, men jag skulle stajla den så här utan ngt bälte och med handväskan jag hade med på Mexicoresan.

Mexico strandbag

Den är av Marimekko men ett loppisfynd, en riktigt perfekt handväska för strandsemester. Tycker väskan är lite för liten att ha till vardags, men riktigt bra storlek för ett par solglasögon och reseplomsan.
25.01.2013 kl. 20:01

Vårmode

stbl vårmode mars12 525

Lade upp lite bilder jag gjorde för Studentbladet i min portfolio, de får pryda bloggen med detsamma också.
19.03.2012 kl. 22:17

Marni höst 2012 typ dör

marni fw12
Jag har flängt omkring så mycket att jag inte hunnit blogga om hur jag älskar Marnis höstkollektion. Alltså, jag älskar den, vill köra på med alla Zoeismer jag bara kan: jag dör, bananas!

Mest fascineras jag av att Marni får halvkorta byxor att se bra ut. Jag gillade inte alls Pradas byxor, men Marnis - de är just rätt smala morotsform och kombinerade med tunikor blir det en snygg silhuett och inga fladdrande byxbuntar.

Och då har jag inte ens talat om paljetterna. Gah.
05.03.2012 kl. 21:24

Svarta skor i mitt sinne

Jag borde absolut inte fundera på nya skor etc. etc. osv. yadda yadda men mina drömmar fylls just nu av svarta skor med hög rak klack. Säger bara.
13.02.2012 kl. 13:22

Julhetsen börjar här

Har börjat med projekt jul. Julklappslistan är skriven, julhälsningar ska strax skickas iväg och jag målade en ängel för att pryda dem.
12.12.2011 kl. 20:32

På tal om att lämna på hälft

Klistrade ihop en barntavla idag. Använde servettlim och figurer urklippta ur tidningspapper. Solen är ny, de andra figurerna har jag klippt för länge sedan och förvarat i en plastficka bland en massa tidningar och urklipp. Så konstiga saker det dyker upp när man städar. Jag tyckte de förtjänade att limmas upp.

04.12.2011 kl. 18:19

Versace för H&M

I morgon ska jag stå och köa utanför H&M. Samarbetet med Versace är så fabulöst att jag dör lite inuti.

Inte nog med att det är underbart färgrannt, det såg vi redan i Matthew Williamson-samarbetet. Men kombinerat med alla historiska referenser, Medusan, antika ornament, blir det alldeles oemotståndligt.

Måste få minst en sak från kollektionen, kanske den här jackan?
16.11.2011 kl. 11:13

Dinosauriens farsdagshälsning

Jag tycker det är roligt att göra personliga kort till släkt och vänner. Det här gjorde jag åt min pappa idag.

Jag funderar ibland på att göra vykort och sälja dem på nätet. Det gör många, till exempel Hanna och Karin. Men fiilisen finns inte där, inte nu i alla fall. Och jag borde förstås vara "innovativ" och måla ngt mera spännande än snygga blommor.

Vet ni jag borde ha varit född 100 år tidigare. Då kunde jag ha haft en hyfsad karriär som bildkonstnär. Gå omkring med en stor hatt i Italien, hänga med Ellen Thesleff, sånt.

Nutidens konst och design handlar om påhittiga idéer. Typ jag-satt-en-tomtemössa-på-en-gris-titta-så-cool. Och det är säkert bra och fint men så totalt inte min grej. Jag är bra på att måla, och målar helst vackra blommor och soliga havsvyer. Så skjut mig bara.
13.11.2011 kl. 15:16

Kategorier

Senaste kommentarer