Dagens make-over

 

Jag roade mig idag med att fara in till stan och shoppa. En nystart kräver nya kläder, inte sant? Jag köpte en rutig herrskjorta på Halonen och en svart kjol på Monki, ja som ni ser föreställer bilderna före och efter.

19.08.2013 kl. 19:34

Kategoriskt kul

 

Jag har så enormt roligt just nu. Sitter nämligen och kategoriserar bloggen, är någonstans halvvägs in i 2010. Herreminjeee såna inlägg, skulle inte idag ta dagens outfit med systemkameran eller göra modekollage på Photoshop eller skriva två rader om hur jag ska dricka te. Samtidigt blir jag rörd när jag ser hur mycket bloggen gett mig inspiration, just det här med små oambitiösa kuliga blogginlägg gjorde att jag fick tag i kreativiteten på nytt efter en tid när den nästan helt begravts under ett berg av omöjlighet.

Jag sparar de större insikterna till bloggens femårsdag, som är, yayks, alldeles snart, om två månader! Tills dess, kolla in kategorierna här på sidan. Min favoritkategori är dagens fideloo. Jag kan ha "glömt" att kategorisera några särskilt experimentella outfits, men annars finns the good, the bad and the ugly av min klädsel i kategorin. Herregud alltså, huuur många gånger tog jag bild på den blå jättetröjan av YSL?

13.08.2013 kl. 22:17

Flow 2013

 

Nu blir det till att ta itu med vardagen efter ett härligt veckoslut på Flow. Jag började på fredag med att se Häxjesus, riktigt kul bänd. Lite av en chock bara att stöta på hela svenskfinland utan en endaste öl i kroppen, var inte precis ultimat tid att spela fem minuter efter att portarna öppnats.

Annars var det hip hop som imponerade, Kendrick Lamar på fredag och Public Enemy på Söndag. Och det svängde om Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, hörde tyvärr bara de två sista låtarna. Paleface och Redrama och stort bänd, wow.

Lördagens höjdpunkt var Nick Cave, men han är en superhjälte. Han kan väl inte vara en vanlig dödlig människa? Jag tror kyrkklockorna klämtar så fort han öppnar ytterdörren med sin red right hand. Intensiteten var total när han ömsom skrek och viskade och kramade publikens händer.

12.08.2013 kl. 12:34

Miu min Miu Miu

miu bag ut

 

Jag kom på att den här väskan inte har presenterats på bloggen. Den köpte jag nämligen innan jag började blogga, kan det ha varit fem eller sex år sen? Väskan är av Miu Miu och köpt på Nina's vinterrea, färgen är en så perfekt brungrå att den går med allting. Ska vi med det samma titta vad jag har inuti?

 

miu bag inne

 

Nycklar, solglasögon, mobilen, plomsa, pennor och mitt anteckningsblock. Startade ett nytt block idag, känns alltid som en trevlig omstart att börja med ett nytt häfte där jag gör listor på vad jag ska göra, skriver upp vem jag träffar, och förstås en massa idéer på vad jag vill göra.

 

miu bag stuff

 

I många år var det här en väska jag använde mycket sällan, men nu har den blivit min dagliga kompanjon. Lätt sliten, bottnet alldeles knottrigt från den gången jag lade väskan på en plaskvåt lavoar, ändå är den fin.

07.05.2013 kl. 21:25

Säsongstart i trädgården

 

Gjorde en första utflykt till holmen igår med min bror och en 3-årig ballerina. Vi hade mycket roligt, och vädret var underbart. Kändes kallare inomhus än ute där solen värmde, jag måste leka att ett duntäcke var kajuta i vår båt. Som åkte genom isen så det bara sade krack krack krack för det var en menföresbåt.

Och så odlade vi sallad, dill, koriander och zucchini. Hoppas fröna gror och inte bara dör av kylan. Nu har jag en röd näsa, bra för då behöver jag inte köpa någon rolig mask till valborg. Jag ser rolig ut alldeles i mig själv.

29.04.2013 kl. 12:58

Fredag med mode och kaffe

maxmara färg

 

En annars mycket intensiv vecka kröntes idag av ett par trevliga pressevents, jag fick smaka på kaffe och så peta på MaxMaras höstkläder. Blev mycket förtjust i de läckra färgerna. Och så fick jag tala italienska, förvånar mig hur lätt italienskan slinker ur mig.

 

maxmara bag

 

 

Okej den här väskan är så läcker. Är mkt sugen på leopardprint just nu.

 

 

Jag läser med fascination och fasa bekännelserna hos Anne Hietanen. Jag var en riktig klumpeduns på Starbucks-lunchen, försenad, håret på ända, tappade körsbärstomater över hela golvet. Och skrev genast om det på Instagram. Eftersom jag så väldigt lätt blir generad brukar jag bekänna små skamliga saker asap för att det inte ska finnas så förfärligt mycket för mig att skämmas för.

Ibland är jag orolig för att tala ner mig själv i onödan. Kanske det skulle vara bäst att diskret glömma bort små dumheter? Men så läser jag hos Anne att det är så jobbigt med perfekta människor och hm....

 

maxmara röd

 

Mera Max Mara. Färgerna. Mi piace!

26.04.2013 kl. 16:26

Mitt arbetsjag

Untitled

Ikväll har jag putsat upp mig för att gå på bolagsstämma. Den senaste tiden har jag inte hunnit tänka på kläder, så när jag för en gångs skull har en outfit måste det förevigas.

Peppe skrev idag om det här med bloggpersonlighet och verklig personlighet. Trots att den här bloggen är en hobby, har det blivit så att jag visar upp mitt arbetsjag på bloggen. Ni vet arbetsjaget, den version av sig själv som man visar upp på anställningsintervju. En putsad och städad, men ärlig version.

Bloggandet har gjort mig gott, för samtidigt som mitt arbetsjag har krupit in i bloggen har något av bloggens rolighet krupit in arbetsjaget. Jag är inte mera så bekymrad om att verka seriös, funderar inte så ängsligt på vad andra tycker, jag bara är mitt bästa jag.

Ibland undrar jag om bloggen kan missförstås. Just nu har jag en hel del privata bekymmer som jag inte kan blogga om, och att skriva så där till hälften "är ledsen men **mysterium *** mysterium***" funkar inte.  Men men. Alltid missförstår någon.

Ska vi ta skorna på det? Av Minna Parikka. Är maniskt besatt av vårskor, så underbart att snön smultit bort.

23.04.2013 kl. 22:45

Silversandaler

pradadaa fyra

 

Köpte de här sandalerna får mer än en månad sen, men har inte blivit av att blogga om dem för tja, finns det en större onödighet än silversandaler med smal klack?

 

pradadaa tva


Skulle inte beställa dem, men fingret slirade på Yoox en särskilt stressig dag. Och sen skulle jag alldeles säkert skicka tillbaka dem, men inte kunde jag. Är så fina.

 

pradadaa tre

 

Jag har hunnit använda dem en kväll på stan, då hade jag förstås förnuftiga uteskor och de här som inneskor.

 

pradadaa ett

 

Fina är de. Har varit besatt av att köpa ett par skor av Prada i ett par år nu, tittat och funderat och så blev det ett impulsköp. Gott så. Lägger upp lite bilder så får ni beundra dem också!

21.04.2013 kl. 21:17

Poesi & prosa

Untitled

 

Jag läser just nu flera böcker samtidigt. Viktigast är "Århundradets kärlekssaga" av Märta Tikkanen. Som med några få ord lyckas berätta om en svår relation. Det är väldigt sällan jag vill läsa poesi, den här boken är det stora undantaget. För det är så enkelt. Avskalat. Och tänkvärt. Varför har jag aldrig själv skrivit så? Varför fastnar mina egna försök att skriva poesi i den där väldiga snödrivan av pretentioner som ligger likt lik på marken medan månen trasar sönder molnen?

 

Untitled

 

Samtidigt läser jag "Eat Pray Love", som är en bok jag motvilligt kommit att älska. Den är inte stor litteratur, mera som en pratig blogg. Jag är förstås en snobb som bara vill tycka om stor litteratur. Ahem. Men mycket klokskap finns också här. Läser just nu om hur hon mediterar i en ashram i Indien.

17.04.2013 kl. 19:23

Plikt och lycka

Fascinerades igen av att Jenny skrev om en rusig lyckokänsla när hon tecknar. När skulle jag ha kännt så? När skulle teckningar ha varit något annat än en plikt för mig? Jag har så svårt att komma ihåg. Det var så självklart då. I skolan. Jag var bra på att rita. Punkt. Slut. Allting annat var jag halvbra på, utom jumppa där jag var så usel att det var komiskt. Mycket underhållande.

Det var så självklart. Att jag skulle jobba med bild, i någon form. Att jag alldeles säkert skulle vara bra på allt som hade med bild att göra. Det var onödigt att ens tänka på något annat.

Samtidigt hade jag hemliga drömmar om att förlora mig någonstans i en dammig korridor på universitetet, ha basker och en svart polotröja, skriva dikter som avslöjade hela världen, suga på en penna eller röka med yviga gester som folk gör i franska filmer.

Och idag? Jag står fortfarande där och vacklar. Gör med jämna mellanrum försök att starta någotslags karriär som illustratör. Vilket inte alls är orealistiskt. I teorin.

En rusig lyckokänsla. Jag kan inte ens tänka mig det. Satte mig ner här en kväll med mina nya japanska tuscher, och blev vansinnigt uttråkad av att rita bilden ovan, som jag sedan totalförstört med två olika bildappar på telefonen. Vilket ger mig en liten lyckokänsla, jag punkterar jolmigheten med mina filter.

Och tänker - jag måste rita på ett helt annat sätt i framtiden. Göra något fult. Eller snuskigt. Eller hemskt. Eller på riktigt personligt.

Vackra bilder gör mig trött. Att jag alltid ska tänka i vad som är rätt och fint. Plikten att vara bra. Och fin och snäll och trevlig. Bubblan av jolmig jo jag är så mysig. Mys pys. Den bubblan vill jag spräcka.

08.04.2013 kl. 20:39

Röda skor hit bums

   

Ormskinn är en trend som fortfarande håller, och det finns en hel del snygga skor i ormskinn att hitta också på Yoox. De här paren av Valentino och Miu Miu gör mig galen av habegär. Måste blogga om dem fort så jag inte i "misstag" beställer hem dem.

06.04.2013 kl. 17:42

Magiska blemmor

Untitled

Det har varit lite hicka med webbazinet Blemma, serverproblem och sånt, så aprilnumret om magi är försenat. Men nästa vecka ska det finnas! Jag har jobbat på en grej om häxprocesserna, som alltid fascinerat mig. Och så har vi fått igång en Blemma-tumblr, den kan ni kolla på här.

05.04.2013 kl. 10:40

Firade Ratata i guld och vinrött

På torsdagen ordnades en liten ratatafest som jag var på. Synd att det inte blev en ordentlig riktigt stor födelsedagsfest för Ratata. Men det blir väl fler fester i framtiden?

Jag gillar det här fotot som Astrid tog på mig, gjorde det genast till min profilbild på facebook. Guldbaskern köpte jag på KaDeWe i Berlin, det mörka läppstiftet skaffade jag på vägen till festen. Jag som brukade undvika vinrött i många år har nu blivit helt frälst. Mera bilder från festen hos Karin.

03.04.2013 kl. 21:18

Fasader i Helsingfors och Berlin

I morse blev det snabb återgång till vardagen när jag pratade aprilskämt och fasadfärger i Morgonöppet. Jag hade nämligen läst i HS om den här sajten där man kan se vilka fasadfärger som används i olika delar av staden, rolig är också Tikkurilas nätsida med Helsingforsfärger. Så talade vi också om Berlin, jag är fascinerad av hur mycket verkligt fina väggmålningar och grafittin där finns, tog massor med bilder på det för några veckor sedan.

Lyssna förresten också på Slaget efter tolv där allas våran Smillis talar sociala medier.

 

Berlin grafitti sju

 

berlin grafitti ett

 

Berlin grafitti sex

 

Berlin grafitti fem

 

berlin grafitti tva

 

Berlin grafitti tre

 

Berlin grafitti fyra
02.04.2013 kl. 15:26

Dagens: tunikajeans

Untitled

 

Dagens viktiga bild: jag köpte ett par tunikajeans igår. Vet ni sådana som har lite för låg och tajt midja. Hatar jeansköp så mycket att jag alltid köper första bästa par som jag på något sätt ryms in i. Plus för att de är tillräckligt långa, något bra i alla fall.

Och så var de billiga, hittade dem på Max Maras outlet i Kämp Gallerians andra våning där priserna dumpats ordentligt. Köpte faktiskt bara jeansen.

Det enda jag har lust att köpa just nu är skor:  sandaler i tusen färger eller höga smala klackar med spetsig tå. Det är så trevligt med skor för de sitter i sina lådor som är lätta att stapla. Medan tröjorna bildar trassliga ormbon och klänningarna slinker ner från sina galgar. Orkar inte med kläder.

 

Fick också fnatt och målade glitternaglar åt mig själv igår kväll. Behövs.

27.03.2013 kl. 11:58